pirmdiena, 2009. gada 12. oktobris

Zaļā, caurā vestīte

Košumiņš, ko uzstīvēt virsū kaut kam tumšam.




Rozā sēnes cepures apraksts

Cepurīte meitenei, galvas apkārtmērs 52 cm.

Dzijas - Ogre yarns (rozā) - 4 pavedieni, BBB Cashba (sarkanā), Angora ram (baltā).

Cepure adīta no augšas uz leju pa riņķi.

  1. Ņem balto dziju un zeķu adatas. Uzmet 8 valdziņus.


  2. Ada uz riņķi labiski, katrā 2. kārtā pieaudzē 16 valdziņus. Kad uz zeķu adatām vairs nepietiek vietas, pārliek valdziņus uz tāda paša numura apaļajām adatām.


  3. Kad ir sasniegts 240 valdziņu skaits, vairs nepieaudzē. Pievieno rozā dziju un ada 22 kārtas ar šo rakstu http://www.musturs.lv/adisanas-abc/raksti/kombinetie-raksti/8/


  4. Ada 4 kārtas ar balto dziju labiski.


  5. Ada rozā ar sarkano pēc šādas shēmas:
    Ar ^ apzīmētos valdziņus norauc sekojoši - saada ar iepriekšējo valdziņu labiski griezti (^ valdziņš paliek aizmugurē), tad ^ valdziņu atkal uzņem uz kreisās adatas un vēlreiz saada labiski ar nākamo valdziņu. Pēc noraukšanas kārtas, katru 3. valdziņu noraucot, uz adatas paliek 160 valdziņu.

  6. Ar rozā dziju ada sviķeli (3 labiski, 2 kreiliski) 18 kārtas. Nenorauc, bet uzver uz pagaidu diega.

  7. Ada ausu ļipas. Ņem uz adatas valdziņus - no ... līdz ... (par pirmo pieņemts tuvākais no abiem aizmugures vidus valdziņiem). Turpina adīt sviķelī ar rozā dziju. Noraukšanas shēma šeit (kārtas numurējas no augšas uz leju, jo cepure tiek adīta no augšas uz leju): Nepilnās kārtas nozīmē, ka attiecīgos valdziņus neada, bet patur uz adatas. Sākot ar 10. kārtu viņus atkal ada. Beigās ļipu galus arī uzver uz pagaidu diega.


  8. Ada dubulto maliņu. Uzmet 160 valdziņus. Ada ar sarkano dziju uz riņķi sviķelī 18 kārtas utt. visu analoģiski kā 7. punktā.


  9. Pievieno dubulto maliņu cepures malai. Augšmalu pietamborē pie cepures malas (tajā vietā, kur sākas sviķelis) ar ķēžu tamborējumu ("ķēdīte" iet pa virspusi). Apakšmalas (uz diega savērtos valdziņus) aizmugurē sašuj kopā ar ketelējamo dūrienu, priekšpusē - aptamborē ar balto dziju ar īsajiem stabiņiem (stabiņš katrā valdziņā) katru maliņu atsevišķi.


  10. Ļipu galu brīvos valdziņus uzņem uz adatām. Ada sasienamās lentas. Pirmajā kārtā saada kopā priekšējo maliņu ar aizmugurējo. Tālāk ada, cik garu banti vēlas.

Rozīgās sēnītes cepure plus cimdi un šalle


Šis komplektiņš ir adīts pēc pasūtījuma. Prasības bija - kaut kas rozā plus sarkans, cepure sasienama, lai būtu uz ausīm. Pārējais - mana interpretācija. Šeit ir cepures apraksts.





Galvā uzmērīšanas modelei, kas gan nav īstā īpašniece:



Dzelteni krokainā cepure un cimdi ar puķēm


Cepures ideja ir drusku špikota, bet rezultāts atšķirīgs, jo šī ir adīta nevis tamborēta. Cimdi sanāca tādi vasarīgi. Cimdu puķītes ir tamborētas.






Modelei patīk pozēt:





Cepure no mugurpuses:





Lūk, pavasarīgie cimdi novembra saulē: