piektdiena, 2011. gada 27. maijs

Dejojošās vardes

Gada sākumā man kāda dāma no ASV, aplūkojusi šo manu darinājumu, atrakstīja un vēlējās pasūtīt savai 3-gadīgajai meitai rozā džemperi ar zaļām varžu kabatām. Rozā nav manu mīļāko krāsu topā, un kur nu vēl trakais salikums ar zaļo. Tomēr atradu tādu rozā toni, kas man likās ciešams (ne jēli rozā, bet drusku uz bēšo toni), kuram klāt piemeklēju spilgti zaļu - vismaz man liekas šāds krāsu salikums interesants un bērnam piemērots.

Ilgi viņu darināju. Pasūtītāja gan bija pacietīga, jo ziema vēl tālu.

Adīju reglānā no augšas, vienkāršā sviķelī un ilgi gaidīju mūzu, kas pateiktu, kā vislabāk taisīt apakšu gan piedurknēm, gan rumpim. Beigās izšķīros par labiski adītu, atlocītu un atšūtu maliņu zaļā krāsā. Vardes bija pagrūti uzstutējamas uz tik maza džempīša. Kājām īsti nepietika vietas, un tad ienāca prātā laba doma - vidējās priekškājas sakabināt vienu aiz otras, bet pakaļējās atstāt karājoties. Tā nu man tapa dejojošās vardes.


Nebija man piemērota modeļa. Lūgšu jaunās īpašnieces mammai nofotogrāfēt un atsūtīt bildi, lai zinu, kā izskatās mugurā, jo man bija izdevība pielaikot tikai pusgatavībā, kad pie mums ciemojās 3-gadīga meitenīte.

6 komentāri:

  1. dikti interesants varžu džemperītis - absolūti pozitīvi traks :D

    AtbildētDzēst
  2. superīgs! vardes ir kolosālas! :)

    AtbildētDzēst
  3. Paldies! Jā, šitās vardes man izdevās labākas par iepriekšējām. :)

    AtbildētDzēst
  4. salsi - vardes smuckas! - un šis rozā labi iet kopā ar zaļo

    AtbildētDzēst
  5. Gribētos redzēt, ka izskatās virsū :)

    AtbildētDzēst