pirmdiena, 2010. gada 18. oktobris

Sedziņa ar labām zīmēm

Uzzināju par projektu priekšlaikus dzimušajiem bērniņiem http://mazaisirsninai.multiply.com/ un nolēmu dot nelielu ieguldījumu ar pāris sedziņām. Jau labu laiku gribēju izmēģināt priekš manis jaunu tehniku - ēnu (jeb ilūziju) adījumus, un šeit bija īstā reize to darīt, jo segas ir ļoti pateicīgs objekts ēnu adījumiem. Ēnu adījums nozīmē musturu vai attēlu, kurš redzams tikai, skatoties no leņķa.

Tā kā mazajiem ir ļoti jācīnās par savām dzīvībām, es nolēmu sedziņās ieadīt labas un stipras zīmes. Augšējais trijstūris uz Dieva zīme - tā tiecas uz augšu, uz debesīm. Apakšējais trijstūris ir Māras zīme, kura savukārt tur pie zemes. Abas zīmes kopā dod labu līdzsvaru. Bet pa vidu ir Laimas slotiņa - ar to Laima noperot piedzimušos bērniņus.




Ēnu adījumu apgūšanai izmantoju Wolly thoughts lapā atrodamās pamācības. Vienkāršā ēnu adījumā izmanto divas krāsas. Ar katru krāsu ada divas rindas - turp un atpakaļ. Visas turpejošās kārtas vienmēr ada tikai labiski. Atpakaļejošajās kārtās ada rakstu, izmantojot labiskos un kreiliskos valdziņus. Ar vienu krāsu ada rakstu labiski, bet fonu kreiliski, bet ar otru - pretēji. Tas ir pamatlikums vienkāršākajam gadījumam, kas piemēroti vienkāršiem rakstiem - t.i. tādiem, kurus veido palieli laukumi. Ir sarežģītāki likumi, kurus lieto, lai izadītu sarežģītus rakstus un pat fotoattēlus. Tos neesmu apguvusi.
Šeit ir rezultāts. Zīmes jāmeklē vidus kvadrātā, malu kvadrātos vienkārši paspēlējos ar jaukām krāsām. Jāteic, ka raksts bija drusku par sīku vienkāršotajam variantam, tāpēc ir tikai vāji nojaušams.

5 komentāri:

  1. Sedziņa ir ļoti jauka, kā arī ļoti silta izskatās!
    Ēnu adījumi, tas ir kaut kas jauns prekš manis. Paldies par info.

    AtbildētDzēst
  2. Skaista sedziņa labam mērķim.Lai ied;itās zīmes dod bēriņiem spēku un veselību!

    AtbildētDzēst
  3. Smuka sedziņa sanākusi!
    Līdz šim nav sanācis adīt šajā tehnikā.Rokas niez pamēģināt!

    AtbildētDzēst
  4. ļoti skaists un mīļs darbiņš :)
    Šādu tehniku nekad neesmu mēģinājusi - paldies par info

    AtbildētDzēst