piektdiena, 2010. gada 26. marts

Vaboles puķu dārzs

Rokdarbu portālā musturs.lv bija izsludināts projekts - rotaļlietu darināšana ar bērniem ar speciālām vajadzībām: šeit var palasīt par to sīkāk.
Kādu laiku man nebija saprotams, kas īsti ir vajadzīgs, bet tad es mēģināju iztēloties sevi tāda bērna ādā un tādējādi izdomāt, ar ko man patiktu spēlēties. Tā tapa šī mantiņa ar nosaukumu "Vaboles puķu dārzs".
Tai ir 3 galvenās sastāvdaļas
  • Vabole, kura drusku čaukst un kuru var čamdīt. Tai uz vēdera ir gumija un to var uzpogāt uz lielākajām pogām.



  • Puķes, no kurām var uztaisīt virtenīti.

  • Paklājiņš, kurš ir sapīts no auduma strēmelēm, uz kurām ir uzšūtas podziņas, pie tam lielās podziņas var slidināt šurp turp. Kad biju to uztaisījusi, man piepeši radās ideja, ka varbūt bērni paši gribētu pīt šitādus paklājiņus. Tā kā audumu pārpalikumu man vēl ir daudz, tad mēģināšu uztaisīt arī pinamo uzpariktīti.



Lūk, kā tas viss izskatās kopā:

Es zinu, ka noteikti būtu gribējusi ar tādu spēlēties. Manai piecgadīgajai meitai arī šī manta tīri labi patika. Viņai likās nozīmīgi atbrīvot vaboli no pogas, lai tā varētu lidot. Laba motivācija atpogāšanai! Piepogāt atpakaļ nav tik vienkārši, Karlīnei tas izdevās tikai ar otro piegājienu. Īpašie bērni varbūt iemācīsies tikai nopogāt, bet arī labi.

4 komentāri: